VEDAPULSE

De VedaPulse is een innovatief diagnosesysteem voor het bepalen van de algemene gezondheid. Het is gebaseerd op twee methoden:
de hartritmevariabiliteit en de traditionele polsdiagnose van Indiase en Tibetaanse traditionele geneeskunde (Ayurveda).  Via twee elektroden rond de polsen wordt een hartslagmeting van 5 tot 8 minuten gedaan. Het interval tussen de hartslagen wordt tot op een duizendste milliseconde nauwkeurig gemeten. De VedaPulse brengt op basis hiervan een rapport uit met de huidige gezondheidstoestand. Zo geeft het bijvoorbeeld informatie over de balans van het zenuwstelsel en of iemand te gestrest is of tegen een Burn-out aan zit.  Ook wordt een indruk gegeven van de meridianen via analyse volgens het Ayurvedische principe en acupunctuur. Op basis van deze analyse volgt een individueel advies om de gezondheidstoestand te verbeteren.

De pijnloze meting neemt minder dan 10 min in beslag en is voor het lichaam op geen enkele manier belastend. Ook kinderen kunnen gemeten worden vanaf het moment dat ze vrij stil kunnen zitten.

Hierdoor krijg ik als therapeut en de cliënt een uitgebreid beeld van:

  • De algemene gezondheidstoestand

  • De mate van stress op dit moment

  • De toestand van de weefsels en orgaansystemen

  • De balans in de verschillende dosha’s (Vata, Pitta, Kapha)

De cliënt kan daarnaast ook nog een complete voedingslijst krijgen van welke voeding therapeutisch werkt voor hem of haar werkt. Zo weet de cliënt weet welke voeding te gebruiken en welke voeding juist niet. Ook voor mensen die kampen met overgewicht en leefstijl problematiek is de Vedapulse polsmeting uitermate geschikt. De VedaPulse analyse is een energetische analyse en diagnosticeert GEEN ziektes.

Fijn dat je mijn website bezoekt, hopelijk mag ik je binnenkort begroeten in mijn praktijk!

Voor meer informatie of een afspraak te maken.

Neem contact met me op