Mijn naam is Ricardo Francis

Ik ben Natuurgeneeskundig Therapeut, Fyto therapeut, Orthomoleculair therapeut en coach / jongere coach .

In mijn praktijk worden veel aandoeningen, klachten en kwalen behandeld vanuit mijn Natuurgeneeskundige en kruidengeneeskundige achtergrond. De meest voorkomende kwalen en aandoeningen zijn van (psycho) somatische, neurologische of orthopedische aard, zowel chronisch als niet chronisch. Kruiden in de vorm van voedingssupplementen, thee of tinctuur, kunnen ingezet worden bij onder andere: Eczeem/huiduitslag, ontstekingen van de sinussen, chronische maagontsteking, chronische bronchitis, menstruatieproblemen, overgangsklachten, chronische prostaat ontsteking, artritis, artrose, chronische moeheid en inslaap problemen, Burn-out, ADHD, Autisme, En zo nog vele andere aandoeningen. Ook voor de emotionele disbalans maak ik gebruik van kruiden. Diverse kruiden oefenen een positieve invloed uit op de emotionele onevenwichtigheid.

Vedapulse
Als ondersteuning van mijn therapie werk ik met de Vedapulse. De VedaPulse is een innovatief diagnosesysteem voor het bepalen van de algemene gezondheid. Het is gebaseerd op twee methoden: de hartritmevariabiliteit en de traditionele polsdiagnose van Indiase en Tibetaanse traditionele geneeskunde (Ayurveda). Via twee elektroden rond de polsen wordt een hartslagmeting van 5 tot 8 minuten gedaan. Het interval tussen de hartslagen wordt tot op een duizendste milliseconde nauwkeurig gemeten. De VedaPulse brengt op basis hiervan een rapport uit met de huidige gezondheidstoestand. Zo geeft het bijvoorbeeld informatie over de balans van het zenuwstelsel en of iemand te gestrest is of tegen een Burn-out aan zit. Ook wordt een indruk gegeven van de meridianen via analyse volgens het Ayurvedische principe en acupunctuur. Op basis van deze analyse volgt een individueel advies om de gezondheidstoestand te verbeteren. De pijnloze meting neemt minder dan 10 min in beslag en is voor het lichaam op geen enkele manier belastend. Ook kinderen kunnen gemeten worden vanaf het moment dat ze vrij stil kunnen zitten.

Hierdoor krijg ik als therapeut en de cliënt een uitgebreid beeld van:
• De algemene gezondheidstoestand
• De mate van stress op dit moment
• De toestand van de weefsels en orgaansystemen
• De balans in de verschillende dosha’s (Vata, Pitta, Kapha)

De cliënt kan daarnaast ook nog een complete voedingslijst krijgen van welke voeding therapeutisch werkt voor hem of haar werkt. Zo weet de cliënt weet welke voeding te gebruiken en welke voeding juist niet. Ook voor mensen die kampen met overgewicht en leefstijl problematiek is de Vedapulse polsmeting uitermate geschikt. De VedaPulse analyse is een energetische analyse en diagnosticeert GEEN ziektes.

Coach ( Spiritueel)
Als spiritueel life Coach help ik je bewust te worden van patronen, overtuigingen en blokkades die je tegenhouden te worden wie je werkelijk bent.
soms kun je het gevoel hebben dat je al een tijdje niet meer vooruit komt in je leven, of dat nu is op werkgebied, privé, sport of relatie.
door deze blokkades ontstaan er vaak emotionele problemen die weer kunnen leiden tot een Burn-out of depressie.

De hulp en ondersteuning die ik bied bestaat niet alleen uit bewustwordingsgesprekken maar ik zet daarbij ook energetische middelen in die stimulerend werken op chakra, energetisch en Fysiek niveau. ( E.E.N. energetica of Vital Frequenties van Pervital) De middelen zijn een steun voor mensen in het bewustwordingsproces en hebben een specifieke energetische trilling die is opgebouwd uit kosmische, geestelijke en aardse energie. Deze middelen kunnen dan ook inzicht geven in een specifiek thema, zodoende lichaam, geest en ziel weer in balans te brengen. De energetica kan tevens als steun voor kinderen ingezet worden in hun huidige problematiek en steunt hun dan om de liefde te laten stromen en niet te blokkeren.
Onverwerkte vaak oude emoties die leiden tot boosheid, verdriet of hyperactief of timide gedrag kunnen dan ook verzacht worden, dit vaak in combinatie met de Bach bloesems.

Het eenheidsbewustzijn.
Middels de numerologie bekijk ik de blauwdruk van mijn cliënt, dat gebaseerd is op onvoorwaardelijke liefde maar door het bewustzijn op aarde vergroeid is naar begeerte. Veel mensen zijn vergeten dat ieder verantwoordelijkheid dient te dragen voor zijn eigen leven, hierdoor is er veel karma opgebouwd dat uitgezuiverd dient te worden. Door je te Coachen ( spiritueel) help ik je weer terug bij jezelf te komen, zodat je weer eigen keuzes kunt en durft te maken, zodat je als kapitein van je eigen schip weer de juiste koers durft te varen.

Opleidingen:

Instituut EEN Panheel
HBO Eclectisch Energetisch Natuurgeneeskundig Therapeut. inhoud. Bachbloesem en mineraaltherapie, Lichthealing, Allround EEN therapie, kennis van de gezondheidszorg en organisatie.
HBO Basis Medische Vakken
inhoud. anatomie, fysiologie en neurologie, pathologie en farmacologie.
HBO Psychosociale Basiskennis
inhoud. diagnostiek en behandeling van de psychopathologie volgens de DSM 4 en ICD-10 codes. angststoornissen, somatoforme- en eetstoornissen, persoonlijkheidsstoornissen, psychose, autisme,ADHD, ontwikkelingsstoornissen, slaap-waak stoornissen, dementie en delier, alsmede psychofarmaca.

Kruidenrijk Haaren
4 jarige vakopleiding Kruidengeneeskunde
Ortho Health Foundation
Orthomoleculair Voedings-en Suppletieadviseur
EHBO, BLS en AED, rode kruis

Fijn dat je mijn website bezoekt, hopelijk mag ik je binnenkort begroeten in mijn praktijk!

Voor meer informatie of een afspraak te maken.

Neem contact met me op